Derde graad Boekhouden - Informatica

Wat leer je?

 • In deze opleiding dubbele finaliteit leer je alles over toegepaste economie:
  • Je krijgt theorie over economie, sociaal en fiscaal recht, boekhouding en bedrijfseconomie.
  • Je past de theorie toe in een minionderneming en in je stage.
  • Je test je creatief en organisatorisch talent als verantwoordelijke van een eigen schoolbedrijf dat aanwezig is op buitenschoolse verkoopmomenten onder de vleugels van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo).
 • Je leert alles over wiskunde en toegepaste informatica:
  • Je legt in de wiskundelessen de basis voor het analytisch denken.
  • Je leert in toegepaste informatica werken met het Office-pakket.
 • Je loopt 3 weken blokstage op de werkvloer.

Voor wie?

 • Je stroomt door uit de tweede graad Handel.
 • Je hebt interesse voor economie, wiskunde en informatica.  

Toekomst?

Je kan verder studeren in het hoger onderwijs. Je kan onmiddellijk aan het werk in een bedrijf. 

Vakken

BOEKHOUDEN-INFORMATICA

6de jaar

Lichamelijke opvoeding

2

Levensbeschouwing

2

Nederlands

3

Frans

3

Engels

3

Geschiedenis

1

Wiskunde

4

Aardrijkskunde en natuurwetenschappen

1

Boekhouding

4

Economie

2

Bedrijfseconomie

3

Toegepaste informatica

4

Stage boekhouding

2

TOTAAL

34

Getuigenissen

Jolien Snoeck, oud-leerlinge 6 Boekhouden - Informatica

“In Richtpunt campus Gent Henleykaai kom je terecht op een school waar iedereen welkom is en waar veel verschillende culturen samenleven. Ik heb er mij altijd heel welkom gevoeld en kon altijd bij iedereen terecht als ik ergens mee zat. Na mijn studie boekhouden-informatica ging ik accountancy - fiscaliteit studeren aan de HOGENT. Dit semester studeerde ik af en ging ik meteen aan de slag in het boekhoudkantoor waar ik mijn stage deed.”

Mahnoor Shahzad, oud-leerlinge 6 Boekhouden - Informatica

“In de richting boekhouden - informatica kreeg ik een gefundeerd inzicht in de boekhoudkundige principes en leerde ik complexe situaties op een heldere manier analyseren en interpreteren. De competenties werden ons met behulp van praktijkvoorbeelden, stages en projecten aangeleerd zodat we de bedrijfswereld grondig leerden kennen. Ik heb de mooiste studietijd van mijn leven beleefd op deze school. De campus biedt iedereen gelijke kansen om zijn of haar talenten maximaal te ontplooien. De persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen staat er centraal. Door de uitstekende begeleiding van de leerkrachten zette ik vlot de stap naar het hoger onderwijs. Ik volg momenteel een bacheloropleiding rechtspraktijk aan HOGENT.”

Topak Bozratik, oud-leerling 6 Boekhouden - Informatica

“Met de bagage van Richtpunt campus Gent Henleykaai wou ik zeker verder studeren. Uiteindelijk koos ik na de opleiding Boekhouden-Informatica voor International Business Management aan de Thomas More-hogeschool op de campus Mechelen. Ik had de studie bijna afgerond toen mijn studentenjobwerkgever mij de kans bood om meteen kantoorhoofd van MaisonRouge Brussel te worden. Ik heb niet getwijfeld en ben hier ondertussen al anderhalf jaar aan de slag. Ik heb een vast team van twee mensen en beschik over een studentenpoule van 500 jongeren waaruit ik kan putten. Dankzij mijn basisopleiding op Richtpunt campus Gent Henleykaai is de sector van evenementen en human resources mij blijven boeien.”

Stel een vraag

Richtpunt campus Gent Henleykaai

+32 9 267 12 10