Duaal leren

Bij duaal leren, kies je ervoor je diploma secundair onderwijs te willen behalen via de combinatie van ‘leren in een onderwijsinstelling’ + ‘leren in een onderneming’. Hierbij is het salon van groot belang wat zij worden jouw werkgever. Het is immers de bedoeling dat je ook leert via werkervaring op je werkplek.

Waarom duaal leren?

• je ontwikkelt vaardigheden die later goed van pas komen
  • je leert op de werkplek en doet werkervaring op
  • je leert het vak deels op school (2 dagen) en deels in een echt kapsalon (3 dagen)

Hoe ziet je schooljaar eruit?

Je brengt een belangrijk deel van de opleiding door in een kapsalon. Op dinsdag en woensdag kom je naar school. Op donderdag, vrijdag en zaterdag ga je werken bij de kapper.

Op school helpt je trajectbegeleider bij je zoektocht naar een geschikte werkplek. Hij of zij zal je gedurende de hele ervaring begeleiden en ondersteunen. In het bedrijf helpt een mentor je met al je vragen. Hij / zij zorgt ook voor je opleiding op de werkplek.

Kan je deelnemen aan het project?

De klassenraad adviseert of je klaar bent om in duaal leren te stappen. Neem zeker contact op met onze school voor meer informatie. Verantwoordelijk is mevr. Verhalle (09 267 12 78).

Jouw overeenkomst

Deze sluit je af met het salon en de school. Jouw school weet welke overeenkomst voor jou geldt: overeenkomst alternerende opleiding

• je krijgt een leervergoeding en bouwt in
  • beperkte mate sociale zekerheidsrechten op
  • je ontvangt maximaal 549,90 EUR per maand
  • je ouders hebben nog recht op kindergeld
  • je leert minimaal 20 uur per week op de werkvloer

Krijg je een diploma?

Als je slaagt voor een duale studierichting, behaal je in het 6de jaar jouw getuigschrift en in het 7de jaar kapper-stylist het diploma van de studierichting.

Stel een vraag

Richtpunt campus Gent Godshuizenlaan