Brochures over Europa voor het secundair onderwijs

Ben je op zoek naar brochures of downloads over Europa voor in de klas? Bij het Infopunt Europa direct in Gent kan je heel wat brochures gratis afhalen of online downloaden.

  • #EUandME-handboek: Dit handboek laat zien hoe de EU je op vele manieren kan helpen, wat je passie ook is! Denk dan aan: gezond eten, schoner water, je favoriete tv-serie, reizen, vrijwilligerswerk, online winkelen,…
  • Europa en ik: Als je een burger van een EU-land bent, dan ben je ook een Europees burger. Maar wat betekent dit in de praktijk? Wat heeft de Europese Unie voor ons gedaan? Het boekje leert je over hoe de EU tot stand is gekomen, welke waarden we delen, wie wat doet en wat dat voor jou betekent in het dagelijks leven. Kom ook te weten voor welke uitdagingen de EU staat! Deze publicatie en de opgaven die erin staan, geven je stof tot nadenken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor situaties waarin je met vrienden en familie over Europa praat. Geschikt voor jongeren van 14-18 jaar.
  • Europa onder de loep: Informatiebrochure met oefeningen voor leerlingen van de derde graad middelbaar onderwijs. Via opdrachten leert men onder andere over de geschiedenis van de Europese Unie, de verdragen van de euro, …
  • Beknopte gids over de euro: Lees deze folder en ontdek hoe de Euro is ontstaan, waar hij wordt gebruikt, welke voordelen er aan verbonden zijn en hoe hij wordt beheerd.
  • Reizen in Europa 2020: Ontdek aan de hand van de uitvouwbare kaart handige tips en informatie over reizen in Europa
  • De Europese Unie: wat ze is en wat ze doet: In deze publicatie wordt uitgelegd wat de Europese Unie is en wat ze doet. Ontdek wat de EU doet in de 35 verschillende domeinen om het leven van de mensen in en buiten Europa te verbeteren. Daarnaast kom je ook te weten hoe de EU besluiten neemt en optreedt. Hier worden de instellingen beschreven die een centrale rol spelen in het besluitvormingsproces van de EU en wordt er uitgelegd hoe hun besluiten in acties worden vertaald.
  • Onze planeet, onze toekomst: Klimaatverandering loopt steeds sneller en is daardoor momenteel één van de grootste uitdagingen voor onze planeet. In deze brochure ontdekken de jongeren de wetenschap achter klimaatverandering, de effecten en wat zij zelf kunnen doen om de klimaatverandering tegen te gaan. 
  • Ontdek Europa!: Ontdek je wat de Europese Unie is, hoe zij tot stand is gekomen en welke invloed de EU heeft op je dagelijkse leven.

Afhalen?

  • Adres: Provinciaal Administratief Centrum 'Het Zuid', Woodrow Wilsonplein 2 in Gent
  • Openingsuren: van maandag tot vrijdag, van 9 uur tot 16 uur