Een boerderij of serre bezoeken

Een uitstapje naar een boerderij of serre met de klas? Deze kaart toont waar je op afspraak terecht kunt:

Beleef de Boerderij

Wil je weten wat je eet en waar het vandaan komt? Kies uit meer dan 80 actieve land- en tuinbouwbedrijven uit het netwerk ‘Beleef de Boerderij’ en maak vooraf een afspraak. Leer levensecht: aai geiten, pluk aardbeien, melk koeien, kweek planten, luister naar paardengeluiden, sorteer aardappelen, … Op je favoriete bezoekboerderij valt veel te beleven voor basis-, secundair en hoger onderwijs.

Voor deze uitstap kun je ook een subsidie krijgen: Subsidie voor scholen die een bezoek brengen aan een actief land- of tuinbouwbedrijf

De wereld van Pierlepein

Muis Pierlepein is de mascotte van enkele land- en tuinbouwbedrijven. Ze is, net als alle muizen nieuwsgierig, ondernemend en sociaal. Maar ze blinkt uit in haar liefde voor de boerderij of serre, de natuur of het landschap. Pierlepeinboerderijen zijn actieve en hedendaagse land- en tuinbouwbedrijven in Oost-Vlaanderen die werken met op maat gemaakt educatief materiaal voor de allerkleinsten. 

Zin in een klasuitstap naar een Pierlepeinboerderij? Je herkent de Pierlepeinbedrijven door de muisicoontjes op de kaart.

De brochure Pierlepeins boerderijvrienden kan je gebruiken als educatief materiaal bij een bezoek.

Boerderijonderwijs

Via boerderijonderwijs kunnen leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar levensecht leren op een Oost-Vlaamse boerderij of serre. De leerlingen gaan zes halve dagen (met een korte tussenperiode van 1 of 2 weken) met de fiets of te voet naar een bezoekboerderij of serre in de buurt.

Elk leertraject bestaat uit:

  • 6 boerderijonderwijsdagen (op de hoeve of in de serre)
  • 1 slotevent (op school, op de hoeve of in de serre)

Uitgewerkte fiches op maat van de boerderij of serre en de school zorgen voor een duidelijk afgebakende structuur. Kom meer te weten over Boerderijonderwijs.

Bonjour Boer

Waag je met de klas aan een heus taalplonsbad op de boerderij. Kom meer te weten op de website Bonjour Boer.

Stel een vraag