Breng de bal aan het rollen

Op vrijdag 27 januari 2017 is er een inspiratiedag over samenwerken als succesfactor voor het organiseren van een toegankelijk vrijetijdsaanbod.

Meer aanbod voor een meer divers publiek in een steeds meer toegankelijk landschap! Geen simpele opdracht. Wil je een samenwerking opstarten of zit je al in een samenwerkingsverband? Dan brengt deze inspiratiedag vast en zeker ideeën aan. Ontdek samenwerken als succesfactor en breng de bal aan het rollen!

Programma v oormiddag

In de voormiddag heb je keuze uit 5 verdiepende sessies, bij je inschrijving zal je één van de sessies moeten opgeven die je graag wil volgen.

  • Dans der partners (samenlevingsopbouw): Organisaties kiezen voor samenwerking als dit leidt tot betere resultaten. Leer hoe je een samenwerkingsverband opstart en goed laat verlopen met aandacht voor de doelstelling, de relaties tussen de partners, de profilering en het contact met je eigen organisatie.
  • Een lokaal netwerk uitbouwen (Demos): Aan de hand van een reeks goede praktijkvoorbeelden kom je te weten hoe je aan de uitbouw van een netwerk begint. Waar de zoektocht naar partners kan starten. En op welke manier je hen warm maakt om zich te engageren.
  • Succesvol samenwerken tussen organisaties: hoe doe ik dat? (Arteveldehogeschool - Pronet): Netwerksamenwerking is niet meer weg te denken. Het is echter een complex verhaal met vele ingrediënten. Vanuit PRONET werden rollen en competenties ontwikkeld om je hierbij te ondersteunen. Je gaat er mee aan de slag tijdens deze sessie.
  • Netwerkvorming een krachtig instrument voor lokale besturen (Universiteit Gent): Bij netwerkvorming moet er voldoende aandacht gaan naar het perspectief van de hulpvrager zelf en de kwaliteit en toegankelijkheid van wat je realiseert via dat netwerk. Naast de meerwaarde en succesfactoren van netwerkvorming schuiven we een aantal obstakels naar voor.
  • Enthousiast blijven samenwerken (Kwadraet): Hoe kan je partners blijven motiveren voor samenwerking? Hoe zorg je ervoor dat ze niet alleen meedenken, maar ook meedoen? Hoe houd je hen betrokken? We zorgen ervoor dat het vuur niet uitdooft, maar een bron wordt van energie.

Programma namiddag
 
In de namiddag is er een inspiratiemarkt waarbij je 4 good practices kiest die je het meest inspireren. In 5 minuten kom je het opzet van de samenwerking te weten. Tijdens de resterende 25 minuten kan je in een kleine groep met de spreker in dialoog gaan. Daarna kies je een nieuwe tafel. Meer info over de inspiratietafels vind je via de link onderaan de pagina.


Praktisch


Waar? Provinciaal administratief centrum, Woodrow Wilsonplein ('Zuid') in Gent.
Wanneer? Vrijdag 27 januari 2017. We starten om 9.30 uur en sluiten af met een hapje en drankje om 16.15 uur. Over de middag is een broodjesmaaltijd voorzien.

Deelenemen is gratis.
 
Inschrijven is verplicht en kan tot 23 januari.