Ondersteuningsaanbod preventieve gezinsondersteuning

28 april 2017: Oost-Vlaamse trefdag preventieve gezinsondersteuning

Top

Op 28 april en 20 oktober 2017 verzamelen we iedereen die in Oost-Vlaanderen werkt rond preventieve gezinsondersteuning en de Huizen van het Kind in Gent. We zetten opnieuw in op uitwisseling en inspiratie.

Het programma en praktische info vind je onderaan deze pagina terug bij 'Documenten'.

Gratis activiteitenaanbod over opvoeden

Top

Het provinciebestuur biedt Oost-Vlaamse gemeenten zonder gesubsidieerd Huis van het Kind een aantal interactieve lezingen en workshops over opvoeden aan voor kinderen en ouders.

De lezingen en activiteiten worden begeleid door vormingsmedewerkers van VCOK (Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang). De provincie Oost-Vlaanderen staat in voor de vergoeding van de begeleiders. De gemeente zelf zorgt voor de locatie, logistiek, bekendmaking en ontmoetingsmogelijkheid achteraf.

Belangrijk: een eventuele annulatiekost zal niet gedragen worden door het provinciebestuur, maar door het organiserende lokale bestuur.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Timothy Verhulst - Tel: 09 232 47 36 - timothy@vcok.be
Sofie De Schinckel - Tel: 09 235 28 45 - sofie@vcok.be

Mogelijke lezingen en workshops vind je onderaan deze pagina terug bij 'Documenten'.

Vormingsaanbod in Gent: pedagogisch adviseren - onderhandelen en bemiddelen

Top

De provincie Oost-Vlaanderen slaat de handen in elkaar met EXPOO en VCOK en plant 2 vormingstweedaagses in het provinciehuis in Gent.

Op 21 april en 16 mei organiseert VCOK een trainingstweedaagse over onderhandelen en bemiddelen, specifiek voor de context van samenwerkingsverbanden Huis van het Kind.
Men werkt aan effectief communiceren en onderhandelen, en reikt een manier aan om met meningsverschillen om te gaan, zonder in een conflict terecht te komen. De deelnemers krijgen tips om verschillende versies en standpunten op één lijn te krijgen, zonder dat er winnaars en verliezers zijn. Meer info en inschrijven bij VCOK (info@vcok.be).

Op 14 en 21 september organiseert EXPOO de basismodule pedagogisch adviseren. Dit is een tweedaagse training die bestaat uit een mix van theorie en praktijk over pedagoisch adviseren aan ouders van kinderen en jongeren. Meer info en inschrijven kan via de link onderaan deze pagina.

Begeleiding op maat Huizen van het Kind

Top

Een Huis van het Kind is een samenwerkingsverband van verschillende lokale organisaties. Die samenwerking tot stand brengen, instaan voor een geïntegreerd en een goed afgestemd lokaal aanbod preventieve gezinsondersteuning voorzien is geen sinicure. Daarom zet de provincie Oost-Vlaanderen in op maatwerk voor Oost-Vlaamse gemeenten waar men een Huis van het Kind wil opstarten of verder uitbouwen.

Contact

Steunpunt preventieve gezinsondersteuning Oost-Vlaanderen
Liesebet De Crop
PAC Het Zuid
Woordrow Wilsonplein 2 - 9000 Gent
tel.09 267 75 17 - 0478 97 03 50
opvoedingsondersteuning@oost-vlaanderen.be